Kipgerecht: Doro wot

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 4 uien, in blokjes snijden
  • Tomatenpuree (190 gram)
  • 2 theelepels knoflookzout
  • 1 theelepel zwarte peper
  • 2 Spaanse pepertjes, in stukjes snijden
  • Een kip in stukken snijden
  • 6 hardgekookte eieren
  • 125 gram boter
  • 750 ml water

Bereiding: Smelt de boter in een wok  en fruit de uien goudbruin. Roer de tomatenpuree met een klein gedeelte van het water tot een romige pasta.  Voeg het knoflookzout, zwarte peper en de stukjes Spaanse peper samen met de pasta en het overige water bij de uien in de wok. Goed roeren en even laten pruttelen. Prik met een satèpen of vork in de stukken kip en de hardgekookte eieren. Leg ze daarna in de wok en zorg ervoor dat ze net onder de saus liggen. Laat ze daarna ongeveer een uurtje op een lage temperatuur, zodat de saus nog pruttelt, gaar en op smaak komen. Doro wot smaakt ook prima met droge witte rijst. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s